Sportvelden

veldverwarming-slider

Sportvelden

Veldverwarming

DEVI veldverwarming is goed voor uw grasveld om meerdere redenen. Ten eerste wordt dankzij de geleidelijke verwarming van elektrische veldverwarming het groei seizoen van het gras significant verlengd. Dit betekend dus dat de grasmat ook in de winter zal herstellen na een wedstrijd en het veld dus het hele jaar goed speelbaar is. Tevens zorgt veldverwarming er ook voor dat de kans op blessures kleiner wordt.
Verder zijn er de voordelen van de keuze om het veld elektrisch te verwarmen, zo is er geen kans op lekkage. Waar water systemen gevuld zijn met water en anti-vries weet u nooit wat er met het gras gaat gebeuren als u een keer lekkage heeft.

Ook is er het voordeel dat de elektrische verwarmingskabels bij regulier gebruik niet warmer zullen worden dan 20 graden Celcius. Hierdoor weet u zeker dat de wortels van het gras niet verbranden door de hitte.
Verder is er het voordeel dat er met elektrische veldverwarming met meerdere zone’s gewerkt kan worden. Zo kan het mogelijk zijn dat door tribunes, bomen of andere beschutting bepaalde delen van het gras altijd in de schaduw liggen. Hierdoor zal het gras op deze plek normaal gesproken minder snel groeien, door gebruik van zone’s kan u er dus voor kiezen dit deel van het veld permanent te verwarmen om zo een gelijkmatige groei over het hele veld te krijgen.
Dankzij al deze voordelen zien we dat er steeds meer gekozen wordt voor DEVI veldverwarming. Zo heeft DEVI onlangs nog het veld in het nieuwe Konya stadion voorzien van veldverwarming.

DEVI VELDverwarming is goed voor…

E-Parts informeert u graag over alle mogelijkheden!

Voetbalvelden

Om het groeiseizoen van het gras te verlengen en evt. te voldoen aan eisen van de KNVB, UEFA en FIFA dat er veldverwarming aanwezig dient te zijn. Is DEVI veldverwarming de ideale oplossing. Bij installatie in bestaande velden is er namelijk na 4 weken al niets meer te zien van de sleuven die gemaakt zijn om de kabels in te leggen. Het veld is dus veel sneller weer speelbaar als het vergeleken wordt met de installatie van een watersysteem. Dit komt door dat de DEVI verwarmingskabels slechts 8 millimeter dik zijn! Het speelveld is dus vele malen sneller weer bespeelbaar en zal in de winter ook nog eens door groeien en beter herstellen na een wedstrijd.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over veldverwarming?
Bel 035-6033940 of mail naar info@eparts.nl

Golfbanen

Ook voor golfbanen is DEVI veldverwarming uitermate interessant. Door gebruik van veldverwarming kan er namelijk voor gezorgd worden dat greens het hele jaar speelbaar zijn, altijd hard en droog zijn en ‘s winter door groeien en herstellen.

Doordat de kabels op een diepte van minimaal 25 centimeter worden gelegd weet u zeker dat de greenkeepers zonder problemen het reguliere onderhoud uit kunnen blijven voeren.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over veldverwarming?
Bel 035-6033940 of mail naar info@eparts.nl

Andere toepassingen

DEVI veldverwarming is toepasbaar in elk denkbaar sportveld maar ook heel aantrekkelijk voor gebruik in de landbouwsector. Want door het verwarmen van de wortels wordt het groei seizoen verlengd. Zo groeien de meeste planten en gras soorten pas bij een bodemtemperatuur boven de 8 graden. Dit kan met gebruik van DEVI verwarmingskabels heel gelijkmatig bereikt worden. Doordat de kabel overal een warmte van circa 20 graden Celcius afgeeft bent u er ook zeker van dat de wortels niet zullen verbranden. Tevens is het voordeel van elektrisch verwarmen dat de kabel overal even warm wordt. Bij verwarmen met water is het temperatuur verschil tussen begin en eind toch snel minimaal 5 graden. Wat weer resulteerd in ongelijkmatige en niet optimale warmte verdeling. Dit zal u vervolgens ook terug zien in de groei van de betreffende planten en/of gras soorten.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over veldverwarming?
Bel 035-6033940 of mail naar info@eparts.nl

OVERIG ASSORTIMENT DEVI Verwarmingen

e-Parts is gespecialiseerd in de volgende zaken

Zuinige gebouwen

Binnenshuis

Vorstbeveiliging

Sneeuwvrije daken

Hellingbaanverwarming

Koelhuizen

Warmwater voorziening

DEVI dealer worden?

Jeuken uw handen ook om aan de slag te gaan met de geweldige producten van DEVI en heeft u interesse om DEVI dealer te worden? Neem dan snel contact met ons op!