Koelhuizen

koelhuizen-slider

Koelhuizen

Vriescelverwarming

Bij grote vriescellen is bij de ingang vaak kans op ijsvorming op de vloer. Dit komt doordat de warme lucht van buiten snel afkoelt en het vocht op de vloer neerslaat. Normaal zou dit een vochtige vloer betekenen echter doordat het hier in een vriescel is ligt de temperatuur van de vloer vaak onder de 0°C. Dit betekent dat het water zal bevriezen en er een gevaarlijke ijsplaat ontstaat bij de ingang van de vriescel.

Deze gevaarlijke situatie is uiteraard niet gewenst. DEVI biedt hiervoor een uitstekende oplossing door het installeren van elektrische DEVI verwarmingskabels. In combinatie met de DEVIreg 316, een van de geavanceerde industriële DEVI thermostaten, zal de vloer ijsvrij blijven. Tevens zal de DEVIreg 850 er voor zorgen dat er niet te veel energie gebruikt wordt.

DEVI biedt ook de ideale oplossing om “Permafrost” tegen te gaan. “Permafrost” ontstaat onder vriescellen en dit kan er voor zorgen dat de grond onder de vriescel tot 3 meter diep bevriest. Dit gepaard met alle gevolgen van dien. De grond zet uit, het gebouw wordt opgetild en de scheuren zullen in de muren schieten. Op het moment dat er een kelder onder de vriescel zit zal er door het temperatuur verschil condens ontstaan op het plafond. Dit kan zo hevig zijn dat het gaat “regenen” in uw kelder en waterschade is dan niet uitgesloten. Echter door DEVI verwarmingskabels in de vloer van de vriescel te monteren voorkomt u deze “Permafrost”. De temperatuur van de vloer blijft namelijk boven het vriespunt, er zal dus geen vorst doorslaan de grond in of condens ontstaan op het plafond.

Met behulp van de DEVI verwarmingskabels en de DEVIreg 850 of DEVIreg 316 realiseert u dus een veilige werkomgeving zonder onnodig veel energie gebruik.

OVERIG ASSORTIMENT DEVI Verwarmingen

e-Parts is gespecialiseerd in de volgende zaken

Zuinige gebouwen

Binnenshuis

Vorstbeveiliging

Sneeuwvrije daken

Sportvelden

Hellingbaanverwarming

Warmwater voorziening

DEVI catalogus

Staat het product wat u zoekt nog niet op onze website of weet u nog niet exact wat u nodig heeft?
Download dan hier de DEVI catalogus!